Teoria din care izvorăște Fizica Destinului

20 iunie 2025

Aici întregul eşafodaj teoretic al cărţii Fizica Destinului şi al blog-ului, forma ultra-condensată:

– Energia şi materia sunt echivalente – adică se pot transforma dintr-una în alta. Suficient de multă energie se poate transforma în materie. – Einstein.
– Informaţia şi energia sunt şi ele practic echivalente. Suficient de multă informaţie se poate transforma în energie. Christopher Jarzynski.
– Informaţia şi materia, la fel: practic se pot transforma din una în alta. – între alţii, Melvin Vopson, care ne-a dat şi masa unui bit de informaţie.

– Orice corp fizic are nu doar o parte materială, ci şi o parte de undă. Inclusiv trupurile noastre!) – Louis de Broglie.
CUM e structurată partea de undă nu se ştie – dar acolo pot intra sufletul conştiinţa, aura, câmpurile morfogenetice ale lui Rupert Sheldrake, etc. – cu tot ce ţine de ele: sentimente, gânduri, atitudini etc. Toate sunt unde . gândiţi-vă la tot mai multele obiecte mind controlled1

– Echivalenţa dintre informaţie, energie, materie face ca absolut orice din jurul nostru să poată fi subiect al TUTUROR Legilor Universului, de orice tip: material, energetic, informaţional.

De unde până unde se aplică legile ştiinţei?

Unde e limita după care ni se pare că ele nu mai acţionează? Nu poate fi simpla prezenţă a vieţii, fiindcă modele matematice şi fizice se aplică şi la diverse sisteme vii.
Limita o traseză conştiinţa. Legile acţionează instantaneu la corpurile inerte, şi pot fi (respectiv chiar sunt) decalate în timp în prezenţa conştiinţei.

– Conştiinţa ne face legătura cu Câmpul Punctului Zero (CPZ / ZPF, Zero Point Field).
Vidul nu e gol. CPZ e un câmp de particule, fluctuaţii cuantice şi energie. Dacă i-am putea extrage energia fie şi doar dintr-un metru cub, am putea fierbe toată apa mărilor şi a oceanelor – Richard Feynman. Dar nu putem extrage energia din CPZ fiindcă energia depinde de frecvenţe. Nu ne putem „acorda” cu frecvenţa lui CPZ – Nikola Tesla
Particulele din CPZ sunt atât fizice, materiale, cât şi virtuale, subtile, neputând fi detectate nici de fizicieni nici de instrumentele lor. Dar chiar dacă sunt virtuale, energia lor are efect în lumea materială, văzută.
Totalul energiilor subtile rezultată din însumarea acestor particule virtuale coincide cu ceea ce Sfântul Grigorie e Palama numeşte Lumina necreată. Ea se poate vedea la Ierusalim la Sfântul Mormânt, dar numai de Paştele Ortodox. E energia Harului Divin, de aceeaşi natură cu energia vitală, cu energia iubirii, a bucuriei, fericirii, entuziasmului, extazului, etc.

– Energia subtilă e diferită de energia materială a plăcerii.
Ce ne ţine în viaţă e energia de tip subtil.
Plăcerile şi distracţiile, încălcarea legilor de bază ale Universului şi a Poruncilor (pe care le găsim în Biblie, un fel de Manual cu Instrucţiuni pentru viaţă) consumă energia noastră subtilă.
Legea conservării energiei: energia noastră subtilă, dacă e suficientă, se poate transforma în energia materială a ceea ce dorim. Invers, energia materială care nu s-a transformat în energia plăcerii (care e tot de tip material, a trupului), ci am lăsat-o neconsumată, se transformă în energie subtilă. Ea se simte de ex. ca satisfacţia pe care o au oamenii care reuşesc să se înfrâneze de la ceva sau tristeţea inexplicabilă pe care o au cei care au ţinut un post îndelungat când îl termină.

Cum ne sporim energia subtilă?

Iar, legea conservării energiei: cheltuind energie materială. De exemplu:
– Donăm. Dacă o facem pe tăcute, deci nu ne primim „răsplata” de energie subtilă prin admiraţia oamenilor, o primim direct sub formă de energie subtilă echivalentă nu cu valoare banilor, ci cu valoarea lor pentru noi. Această energie se depune în contul nostru de energie „deschis” pe frecvenţa sufletului nostru din CPZ.
– Vrem să mâncăm? Energia necesară abţinerii de la mâncat şi neconsumată pe plăcerea mâncatului ni se depune tot acolo. Toate nevoinţele călugăreşti au acest scop – adunarea de Har, de energie subtilă de tip Lumină necreată.

– Sentimentele şi gândurile, banii, cunoaşterea, frumuseţea, averea, etc. – sunt toate forme de energie.
Definiţia energiei: capacitatea de a produce lucru mecanic / mişcare. Toate cele de mai sus, şi multe altele, ne dau energia necesară ca să facem ceva.
– Viaţa e făcută din oameni, sentimente, idei, ţeluri, materie. Toate forme de energie şi informaţie.

– Toate gândurile şi sentimentele se încrustează pentru totdeauna în CPZ. Un gând, un sentiment care încalcă Legile ne scoate sistemul din starea de echilibru. Sistemul vrea să vină înapoi. Încrustarea nu dispare decât dacă trăim opusul la gândurile şi sentimentele prin care am violat legile. Deci fie ne pare rău SINCER pentru ce am făcut, fie trăim aceeaşi situaţie ca cea pe care am creat-o, dar fiind de data asta de partea cealaltă – ca victimă. Primim ce am făcut – exact Principiul III al Mecanicii newtoniene la lucru în Destinele noastre: dacă noi acţionăm cu o forţă numită acţiune, ni se răspunde cu o forţă egală şi de sens opus.

– Ştiinţa nu POATE fi obiectivă, prin construcţie, cu formulă. Formula lui Werner Heisenberg. Oricât face paradă de pretinsa ei obiectivitate, ştiinţa trebuie să ţină cont că observatorul chiar influenţează ceea ce observă şi deci poate schimba rezultatul.
Acelaşi efect la scară macro, în psihologie, se numeşte Efectul Hawthorne.
Ştiinţa nu POATE fi nici completă. Gödel a demonstrat asta matematic.
Normal că-i lipseşte ceva, fiindcă exclude sufletul şi cam tot ce ţine de el. Va rămâne incompletă câtă vreme ea zice că ceea ce pentru fiecare dintre noi e cel mai important, sufletul propriu, nu există, şi că moare odată cu trupul.
Şi legătura dintre toate planurile – informaţional, material şi energetic – ale omului o face principiul holografic al Universului: „partea există în tot şi Totul există în parte”. Precum în Cer, aşa şi pre pământ. Şi ne iartă... precum şi noi iertăm. Precum afară, aşa şi înăuntru.

Exemple pentru principiul holografic al Universului:

E ca o etajeră pentru fructe: pilonul central al ei e informaţia (de exemplu: desert), iar platourile de pe diferite etaje sunt modurile în care ea se manifestă. (De ex. pe unul ca prăjituri, pe altul ca fructe, pe altul ca biscuiţi.) Tot aşa Principiul III al mecanicii în fizică exprimat cam ca mai sus e pe platoul „Ştiinţă”; dar în nenumărate limbi ale Pământului se manifestă ca forme ale proverbului „Ce dai, aia primeşti”.

Polaritatea lumii, altă lege de bază, şi atracţia imanentă, e atracţia dintre plus şi minus la nivel de electricitate, dintre nord şi sud pe „platoul” magnetismului, dintre bărbat şi femeie la nivel uman. Şi, la nivel de proverbe, „contrariile se atrag”.
O moleculă e o „familie” de atomi. Dacă atracţia unui atom față de un alt atom (sau „atoamă”) din afară e mai mare, legătura se desface şi cei doi se „combină”.
Atracţia / iubirea dintre noi şi orice altceva trebuie să fie mai mică decât atracţia / iubirea dintre noi şi Dumnezeu. Altfel ne-am creat idoli. Şi la ce nu putem renunţa, şi ne face să încălcăm Legile sau Poruncile, ni se ia.

– Aceleaşi legi, aplicate particulelor, ajung prin propagare la toate nivelurile.
Încălcând legile Universului introducem în sistemul nostru energii de anumite frecvenţe, corespunzând la anumite informaţii. (Un necaz ca pierderea cuiva drag are alte frecvenţă, se simte altfel decât pierderea sănătăţii.) Informaţia corespunzătoare energiei „rele” e ca informaţia „desert” din etajera de mai sus: se poate manifesta la nivel de relaţii umane (necazuri), la nivel de trup (boală), sau de viaţă (evenimente). Cu cât e mai de bază legea încălcată, cu atât mai gravă consecinţa – pe care Noi ne-o atragem. NU Dumnezeu pedepseşte. El doar a creat legile, care apoi acţionează de la sine. Şi omul a creat ceasul, dar nu stă lângă fiecare ceas ca acesta să funcţioneze.

Scopul nostru, în concordanţă cu legile Universului, e de a ne dezvolta.
Doar că, spre deosebire de plante şi animale, noi nu ne dezvoltăm trupul, ci sufletul. Dumnezeu ne-a dat instrucţiunile de viaţă – Biblia. Ni L-a trimis pe Iisus ca Model viu de urmat. A „acreditat” Ortodoxia ca find religia Lui prin minunea anuală, veche de aproape două milenii, a Luminii Necreate apărute de nicăieri de Paştele Ortodox. Şi ne-a spus: „fiţi desăvârşiţi”2. Tot ce nu ar fi gândit, făcut, spus Iisus ar trebui să ne luptăm să schimbăm în noi.
Asta e tot. Sper că aţi ajuns până aici.

Celelalte articole care se ocupă cu partea teoretică:


Pe FIRUL POVEŞTII:
Mai departe: >

< Înapoi



1 Care pot fi controlate cu mintea
2 Evanghelia după Matei cap 5, v. 48